Neem contact met ons op: +31 (0)74 8200 839
0

Constante kracht veer

De veren met constante kracht bestaan uit bandmateriaal dat is gevormd en voorgespannen in een strak opgerolde rol. De veer wordt gebruikt in een lineaire verplaatsing en levert een bijna constante kracht tijdens de volledige veerweg. Veren met constante kracht kunnen op een aantal manieren worden geïnstalleerd en geheel of gedeeltelijk worden afgerold. Er is zo goed als geen limiet op de afrolsnelheid en -versnelling.

Levensduur van de veer
De levensduur van de veer wordt bepaald door de relatie tussen de diameter van de veer en de dikte van het materiaal. Raadpleeg de informatie bij het product in kwestie. Voor toepassingen met een hoger aantal belastingwisselingen moet de veer worden vervangen zodra het aanbevolen aantal wisselingen is bereikt. De levensduur van de veer hangt niet van de tijd af, maar wordt enkel door het aantal belastingwisselingen bepaald.

Montage
De montage kan op een aantal verschillende manieren gebeuren. Wanneer de veer over een grote lengte wordt afgerold, moet ze lateraal worden geleid om te voorkomen dat ze zijdelings beweegt. De geschikte speling aan elke zijde bedraagt 0,5–1,5 mm. Bij installatie op een lager of buis, kan de veer op haar plaats worden gehouden door haar eigen kracht, op voorwaarde dat er voldoende bandlengte op het lager blijft. Wanneer er geen afrollimiet is in de toepassing, wordt aangeraden om een schroef of klinknagel te gebruiken om het binnenste uiteinde van de veer te bevestigen. Wanneer de veer is geïnstalleerd zoals in figuren D of E, moet een materiaal met lage wrijving worden gebruikt.

Montage op een lager en buis
Onze standaardveren en glijlagers worden normaal gezien apart verkocht. De montage gebeurt door het buitenste uiteinde van de veer los te maken en deze op het lager te wikkelen (vast te maken indien nodig). Vervolgens wordt de volledige veer op het lager gewikkeld.